3D-Cryolipolyse

Vet verwijderen zonder operatie. Cryolipolyse is het plaatselijk koelen van de vetvellen, in de volksmond ook wel vet bevriezen genoemd. Enkele voordelen van cryolipolyse zijn:

  • Geen operatie en verdoving nodig
  • Geen herstelperiode
  • Plaatselijk afslanken
  • Snel en zichtbaar resultaat
  • Makkelijk buikvet, vet op de heupen en benen laten verwijderen

De behandeling

Cryolipolyse is een behandeling om het figuur te corrigeren door middel van het plaatselijk koelen van vetcellen, in de volksmond ook wel vetcellen bevriezen / vet bevriezen genoemd. Dit is mogelijk voor de buik, benen, armen, love handles.


Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen niet bestand zijn tegen temperaturen onder de 4⁰C. Door de koeling raakt de vetcel beschadigd en breekt zichzelf af om vervolgens op natuurlijke wijze afgevoerd te worden. Deze afvoer begint ongeveer een week na de behandeling en dat kan 3 tot 4 maanden voortduren. Omdat andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment niet gevoelig zijn voor de lage temperaturen, maakt dat deze behandeling volkomen veilig is.

Het alternatief voor liposuctie.
Overtollig vet op uw billen, buik, armen, love handles of benen? Daar waar u met trainen en diëten niet het gewenste resultaat bereikt, kan cryolipolyse de moeilijke centimeters verwijderen. Bij deze behandeling worden de vetcellen bevroren, waardoor ze afbreken en niet meer terugkomen. In tegenstelling tot liposuctie is cryolipolyse een uitwendige behandeling, waar geen naald aan te pas komt. U kunt de centimeters kwijt raken zonder operatie! Na de behandeling kunt u gewoon weer verder gaan met uw dagelijkse bezigheden.

Het behandelplan
Tijdens een gratis en vrijblijvend consult zullen we bepalen of het behandelgebied geschikt is voor de cryolipolyse procedure. Cryolipolyse kan worden gebruikt voor oppervlakkig en ongewenst vet. Dat zijn vetcellen die net onder huid liggen en boven de spieren. Wij hebben verschillende soorten handles waardoor wij ook diverse kleinere gebieden kunnen behandelen zoals de armen, binnenkant benen, boven- of zijkant knieën kunnen behandelen.

Aanbrengen van de handle
Om de huid te beschermen tegen de kou brengen wij eerst een membraan aan. De handles worden op de huid aangebracht en het sterke vacuüm zuigt de huid en onderhuidse vetlaag in de handle. Hier bevinden zich koelplaten, die de vetcellen laten bevriezen. De zuigkracht kan in het begin een tintelend gevoel geven.

Koelen van de vetcellen
De behandeling voor delen van het lichaam duurt 1 uur en worden de vetcellen in de handle afhankelijk van de dikte van het vet gekoeld met een temperatuur tussen de -4 en -10 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Als de behandeling voorbij is, worden de handles van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied 2 minuten lang intensief gemasseerd met olie. De huid kan tijdelijk een beetje rood zijn. 

Na de behandeling
Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen door het lichaam worden gezien als afwijkend en sterven af. De afgebroken vetcellen zullen op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Dit gebeurt via de lever en de nieren. De 1e 2 maanden verdwijnen de meeste vetcellen. Echter na 3 a 6 weken kunt u het al gaan merken dat de centimeters minder worden. Omdat het lichaam in staat is om de afgestorven vetcellen langzaam en in kleine hoeveelheden af te voeren, heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaam contouren aan te passen. De huid wordt mooi strakker. Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen?
Er is er echter nooit voldoende resultaat na één behandeling. Voor het beste effect zijn minimaal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van vijf weken. Bij iedere afspraak wordt er gekeken en besproken waar de handles geplaatst gaan worden voor het beste eindresultaat. 

Prijslijst Cryolipolyse

  • 3D-Cryolipolyse per zone € 79
  • 3D-Cryolipolyse 3 kuurbehandeling € 180
× Chat