Haarmesotherapie

Meso Hair Therapy is een behandeling die ingezet kan worden tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Meso Hair activeert de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt.

Het hoofdbestanddeel van Meso Hair zijn peptides die de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Naast de peptides bevat Meso Hair cocktails speciale vitaminen die nodig zijn voor haargroei en ook groeifactoren die follikels aanzetten tot het produceren van haar.

De dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de dermapen de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van de peptiden cocktail.

Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven langer zitten. Elk haarzakje bevat 1 tot 6 haren. Door deze behandeling worden meerdere haren per haarzakje of slapende haarzakjes geactiveerd waardoor meer haar zichtbaar zal zijn. Indien het haar compleet weg is, dan zijn er geen follikels meer die gestimuleerd kunnen worden.

De behandeling

  • Anti-haaruitval en stimuleren van de haargroei
  • Vertraagt veroudering van het haar en voorkomt haaruitval
  • Verbetert de microcirculatie en toevoer van voedingsstoffen naar de follikel, revitaliseert en versterkt het

Voor de behandeling
Om de omstandigheden zo schoon mogelijk te krijgen (haar kan je niet ontsmetten), moet je voor de behandeling je haar wassen en geen stylingsproduct in je haar aanbrengen. Na de behandeling mag je je haar 24 uur niet wassen; dit om het product ongestoord mogelijk zijn werk te laten doen. De meso specialist kan u een bijpassende shampoo adviseren wat het effect van de behandeling versterkt.

Wat kan ik verwachten na een mesotherapie behandeling?
Uw hoofdhuid kan na de behandeling wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken van en wrijven over de behandelde huidoppervlakte. Het is belangrijk om krabbelen te vermijden, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken. Specialisten adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw hoofd niet nat te maken en/of uw haar niet te wassen. Zweten wordt eveneens afgeraden. Stel daarom een sauna bezoek of een intensief uurtje sporten een paar dagen uit.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?
Mesotherapie is een behandeling die bij mannen en vrouwen kan worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stelt de specialist samen met u een individueel behandelplan op. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna wordt overlegd hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ geadviseerd worden.

Vrouwen: Gemiddeld 8 behandelingen
Mannen: Gemiddeld 6 behandelingen,
Interval: 4 weken. 

Kan mesotherapie gecombineerd worden met een haartransplantatie?
Het is niet ongebruikelijk om mesotherapie te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaan. Mesotherapie kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandelingen is dat uw bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de mesotherapie uw haaruitval gestabiliseerd, waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van mesotherapie?
Mesotherapie is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de specialist op te volgen.

Contra indicaties:​

  • Hypertofisch littekenweefsel
  • Gebruik van anticoalgantia medicijnen
  • Bloedingen die moeilijk stollen.
  • Auto-imuun ziekten; epilepsie, diabetes, Herpes simplex, Bacteriële infecties, Ontstekingen van de huid en andere huidaandoening, schildklierziekte, ernstige lever of nierziekte, zwangerschap en tijdens de borstvoeding

Prijslijst Mesotherapie voor haar

  • Meso Hair volledige hoofdhuid per behandeling € 120
  • Meso Hair volledige hoofdhuid 4 behandelingen € 430
  • Meso Hair volledige hoofdhuid 5+1 behandelingen € 600
× Chat